Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a 3 evőkanál vízzel kemény habbá verjük. A tojásárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, végül pedig a habot. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 20 percig 200 fokon sütjük. Ha kész, azonnal kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez jól összekeverjük a kétfajta cukrot a tojásokkal, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a citrom levét és reszelt héját. A tejszínt kemény habbá verjük. A mandarinról leöntjük a levet, 12 szép gerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit hozzákeverjük a krémhez robotgép segítségével. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd felmelegítjük. Hozzáadjuk a krémhez, ügyelve, hogy a krémet közben folyamatosan keverjük. Végül pedig a kemény tejszínt óvatosan belevegyítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre