Elkészítés: A mákot kristálycukorral ízesített vízzel felfőzzük, majd egy kissé hűlni hagyjuk.
A palacsintákat megtöltjük vele, és a szélüket behajtva, egyenként összegöngyöljük. Kivajazott tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük, és a tojással meg a porcukorral simára kevert tejszínnel meglocsoljuk.
Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a teteje pirulni nem kezd. 180-200 fokon kb. 30 perc.
A hűtőben összekészítve, letakarva állhat egy napot. Fogyasztás előtt csak ráöntjük a tojással, porcukorral elkevert tejszínt, és már süthetjük is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre