Tejszínes lazacos tészta

Hozzávalók

  • 30 dkg füstölt lazac
  • 2 kanál kapribogyó
  • 3 dl tejszín
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 ek friss citromlé
  • 1/2 póréhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipetnyi só
  • 2 csipetnyi bors

Elkészítés

    1.

    Megpirítom a póréhagymát a vajon kb 2 percig, aztán hozzáteszem a fokhagymát és a lazacot.

    2.

    Újabb 2 perc alatt a lazac mindkét oldala megsül. Aztán kapribogyót adok hozzá, a citrom levét, majd hozzáöntöm a tejszínt. Nem baj, ha eleinte levesesnek tűnik, a lazac később felszívja a tejszínt. Ízesítem, felforralom, majd kész is!

    3.

    Mindeközben kifőztem a tésztát. Legideálisabb a penne lenne a lazacos tejszínhez, de a gyerekek miatt makarónit választottam. 

A gyerekeknek kapribogyó nélkül kínálom, a felnőtteknek pedig csak a legvégén adom hozzá a kapribogyót a tésztához. Kisebbik (kétéves) fiam felnőtt adagot fogyaszt ebből!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin