Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes lazacos tészta

default user icon
MME
15 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 30 dkg füstölt lazac
  • 2 kanál kapribogyó
  • 3 dl tejszín
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 ek friss citromlé
  • 1/2 póréhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipetnyi só
  • 2 csipetnyi bors

Elkészítés

1.

Megpirítom a póréhagymát a vajon kb 2 percig, aztán hozzáteszem a fokhagymát és a lazacot.

2.

Újabb 2 perc alatt a lazac mindkét oldala megsül. Aztán kapribogyót adok hozzá, a citrom levét, majd hozzáöntöm a tejszínt. Nem baj, ha eleinte levesesnek tűnik, a lazac később felszívja a tejszínt. Ízesítem, felforralom, majd kész is!

3.

Mindeközben kifőztem a tésztát. Legideálisabb a penne lenne a lazacos tejszínhez, de a gyerekek miatt makarónit választottam. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss