Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-laskás-mustáros sertéslapocka (gluténmentes)

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertés lapocka
  • 30 dkg laskagomba
  • 2 dl rizstejszín (aki nem laktózmentesen táplálkozik, használjon hagyományos főzőtejszínt)
  • 3 evőkanál lm tejföl
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál hagyományos mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • frissen őrölt fehérbors
  • só ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A húst alaposan megmosom, kockára vágom, sózom, borsozom, és egy kevés olajon egy lefedhető serpenyőben addig pirítom, amíg a hús szépen kifehéredik, majd hozzáadom a gombát, felöntöm 1 dl vízzel, lefedem, és 15-20 percet párolom.

    A tejszínt elkeverem a tejföllel, a mustárral, hozzáadom a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselyemzöldet.

    A 20 perc leteltével a húst átszedem egy hőálló tálba, leöntöm a tejfölös mustáros keverékkel, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütöm. A sütési idő felénél kiveszem és átkavarom.

    Párolt rizzsel, petrezselyemzölddel meghintve tálalom. Jó étvágyat!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin