Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes kukoricaleves

default user icon

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 1 dkg liszt
  • 1 fej hagyma
  • 1 db zöld kápia paprika
  • 1 db burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kukoricakonzerv
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor újhagyma

Elkészítés

    1. A vajat felforrósítjuk, meghintjük a liszttel, majd 2 percig pirítjuk. Hozzáforgatjuk a finomra vágott hagymát és a kimagozott, felaprított paprikát. Hozzákeverjük a felkockázott burgonyát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, majd felöntjük a tejszínnel és a tejjel.
    2. Felforraljuk, majd ízlés szerinti borssal fűszerezzük. 20 percig főzzük a levest, közben néhányszor megkeverjük. Meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel és a felkarikázott újhagymával. További 5 percig főzzük együtt, ízlés szerint megsózzuk, majd forrón tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin