Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-kivis szelet

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 7 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez
  • 2,5 dl habtejszín
  • 45 dkg tejföl
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • 3 közepes kivi
  • A tetejére:
  • 1 csomag tortazselé (színtelen)
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 db tojássárgát, tovább keverjük. Majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a lisztet, a kakaót és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Míg sül, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tejfölt, a cukrot, a citromlevet. Jól kenhető krémet kapunk, ami egyáltalán nem folyik.

Ha megsült és kihűlt a tészta, rákenjük a krémet, rátesszük a kiviszeleteket, és megcsináljuk a tortazselét. Kb. 2,5-3 dl vízzel, 2 kanál cukorral felfőzzük a színtelent tortazselét. Forrástól pár percig főzzük, majd elzárjuk. Langyosan a kivire kanalazzuk.

Kb. 1 órát hűtjük, és már lehet is szeletelni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss