Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes kínai csirke

MME MME
3/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. Edénybe tesszük, meglocsoljuk szójaszósszal, hogy szép barna színe legyen, majd rászórjuk az egész csomag kínai fűszerkeveréket, sózzuk, borsozzuk, egy kevés szerecsendiót reszelünk rá. Lefóliázzuk, és pihentetjük a hűtőben legalább 1 órán keresztül!!! Addig a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. Ha esetleg valamelyik nagyon hosszú, keresztben feldarabolhatjuk a csíkozás előtt, hogy könnyebb legyen a dolgunk! Félretesszük egy kicsit...
Magasfalú serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd beletesszük a csirkemell csíkokat. Fehérre pirítjuk őket, kiszedjük egy tálba. Most jöhetnek a zöldségek, ha kevésnek érezzük, itt még tehetünk hozzá egy kis olajat. Ha a zöldség már majdnem készen van, hozzákeverjük a csirkemell csíkokat, és összefőzzük őket.
10-15 perc múlva hozzáöntjük a tejszínt, és tovább főzzük kb. 5-10 percig. Rizzsel vagy curry-s rizzsel tálaljuk!

Megjegyzés

Ha ügyesen van tálalva, rettenetesen felvágós étel!!! Egyszerű elkészíteni, viszont nagyon mutatós...
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss