Elkészítés: Felteszek egy nagyobb lábasban sós vizet főni. Amikor forr a víz, beleteszem a makaróni tésztát.
A tejszínt és a tejet felteszem a tűzre a szétnyomott fokhagymával és a margarinnal. Amikor már meleg, de még nem forr, beleteszem a sajtokat (én a márványsajtot kicsi darabokban, a trappistát pedig reszelve tettem bele). Ízesítem borssal, fehérborssal, egy nagyon pici őrölt szerecsendióval, sóval. Amikor már elolvadtak a sajtok, 1 teáskanál mustárt teszek bele, és jól elkeverem.
Amikor a tészta megfőtt, leszűröm, lecsöpögtetem, és miután visszatettem az edénybe, kevés olívaolajjal meglocsolom, majd óvatosan átforgatom.
Ha a szósz felforrt, elzárom alatta a gázt és félreteszem.
A paradicsomokat megmosom, majd nyolcadolom, egyszerűen megpirítom olívaolajon egy pici sóval.
Amikor elkészült minden, tálaláshoz a magkeverékeket összeaprítom, és rászórom a szószos tészta tetejére.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre