Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes kávétorta

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 1,5 ek kakaópor
  • 1,5 tk sütőpor
  • 1 csomag zselatinpor
  • 3 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 dl erős feketekávé
  • 4 dl tejszín
  • 1 ek porcukor
  • 1 tk instant kávépor

Elkészítés

    1. A lisztet elkeverjük egy evőkanál kakaóporral és a sütőporral. Kivajazunk-lisztezünk egy kapcsos tortaformát. A zselatinport a csomagoláson leírt módon beáztatjuk. A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lefőzött feketekávét, majd óvatosan a lisztes keveréket.
    2. A tésztát formába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
    3. A zselatint 1 dl vízzel felmelegítjük, és hagyjuk hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, kettéosztjuk, a felével a zselatint 1 percig még felverjük.
    4. A piskótát kettévágjuk. Az alsót megkenjük a zselatinos tejszínhabbal. Ráborítjuk a másik lapot, ráhalmozzuk a tejszínhab másik felét, és megszórjuk a porcukorral. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
    5. A megmaradt kakaóport és a porkávét összekeverjük, majd tálaláskor megszórjuk vele a torta tetejét.

      13 MENNYEI DESSZERT, AMIT A KÁVÉ MÉG FINOMABBÁ TESZ >>> 

Megjegyzés

Földes Lászlóné receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin