Elkészítés: 1. A csokoládét kis darabokra tördeljük, és a kávéporral a 4 dl tejszínben, kis lángon, állandóan kevergetve felolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni, majd legalább 3 órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
2. A piskótalapot vízszintesen kettévágjuk. A konyakkal a piskótalap alsó felét meglocsoljuk. A csokoládés tejszínt felverjük, beleszórjuk a darált mandulát és mogyorót. Az alsó tortalapra kenjük. Ráfektetjük a másik piskótalapot.
3. A maradék tejszínt kemény habbá verjük, és megkenjük vele a torta tetejét. Megszórjuk a kávéporral. A maradék habot csillagcsőrös habzsákba szedjük, 12 habrózsát nyomunk a süteményre, s ezeket 1-1 szem mandulával és kávéval díszítjük. A köztes részeket a durvára vágott mandulával megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre