Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-kávékrémes süti

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12 tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál finom liszt
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál instant kávé
  • A tetejére:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál tej
  • kókuszreszelék

Elkészítés

    Elkészítés: Egy tepsit /az enyém 24×30-cm/ kibélelünk sütőpapírral.

    A lisztből, a tojásból a cukorral és a szódabikarbónával a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A fele tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

    Egy tálcára borítjuk a tésztát. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk hűlni.

    Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a kávéval elkevert tejjel. A margarint felolvasztjuk, és kanalanként hozzákeverjük a pudinghoz.

    A tésztát lapjával 3 részre vágjuk. A tésztából két lapot megkenünk a krémmel. Rátesszük a harmadik lapot.

    Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk és hozzákeverjük a tejet és az olajat. A sütink tetejét megkenjük az olvasztott csokoládéval, és megszórjuk a kókuszreszelékkel. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin