Elkészítés: A répát megpucolom, nem túl apró darabokra vágom, és annyi vízzel, ami ellepi bőven, felteszem főni. Ízesítem sóval (lehet ételízesítő vagy leveskocka is, úgy is finom), borssal, szerecsendióval, petrezselyemzölddel. Ha felforrt a víz, beleteszem a kockára vágott krumplit. Ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel pépesítem az egészet. Ha nagyon híg lenne, lehet egy kis vízben feloldott étkezési keményítővel sűríteni. Beleteszem a tejszínt, esetleg még kicsit sózom, borsozom. Egyszer még felfőzöm. A tökmagot zsíradék nélkül serpenyőben megpirítom. Akkor jó, ha pattog, és a szemek szépen megdagadtak! Beleteszem a kész levesbe, jól elkeverem, és azonnal tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre