Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes karottakrémleves pirított tökmaggal

MME MME
4 3/5
30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A répát megpucolom, nem túl apró darabokra vágom, és annyi vízzel, ami ellepi bőven, felteszem főni. Ízesítem sóval (lehet ételízesítő vagy leveskocka is, úgy is finom), borssal, szerecsendióval, petrezselyemzölddel. Ha felforrt a víz, beleteszem a kockára vágott krumplit. Ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel pépesítem az egészet. Ha nagyon híg lenne, lehet egy kis vízben feloldott étkezési keményítővel sűríteni. Beleteszem a tejszínt, esetleg még kicsit sózom, borsozom. Egyszer még felfőzöm. A tökmagot zsíradék nélkül serpenyőben megpirítom. Akkor jó, ha pattog, és a szemek szépen megdagadtak! Beleteszem a kész levesbe, jól elkeverem, és azonnal tálalom.

Megjegyzés

A tökmag és a répa íze nagyon jól kiegészíti egymást. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss