Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes karottakrémleves pirított tökmaggal

default user icon
4 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • kb. 1 kg sárgarépa
  • 2 közepes krumpli
  • 10 dkg tökmag
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: A répát megpucolom, nem túl apró darabokra vágom, és annyi vízzel, ami ellepi bőven, felteszem főni. Ízesítem sóval (lehet ételízesítő vagy leveskocka is, úgy is finom), borssal, szerecsendióval, petrezselyemzölddel. Ha felforrt a víz, beleteszem a kockára vágott krumplit. Ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel pépesítem az egészet. Ha nagyon híg lenne, lehet egy kis vízben feloldott étkezési keményítővel sűríteni. Beleteszem a tejszínt, esetleg még kicsit sózom, borsozom. Egyszer még felfőzöm. A tökmagot zsíradék nélkül serpenyőben megpirítom. Akkor jó, ha pattog, és a szemek szépen megdagadtak! Beleteszem a kész levesbe, jól elkeverem, és azonnal tálalom.

Megjegyzés

A tökmag és a répa íze nagyon jól kiegészíti egymást.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

telepoci
A tökmagot kevergetni kell, és nem szabad hagyni, hogy megégjen, mert akkor kesenyés lesz. Épp csak gy picit pattogtatni kell. (tényleg pattognak a serpenyőben. :))
n_kriszti
Maga a leves tényleg nagyon finom volt, viszont a tökmag nekem valamiért kesernyés lett. Ez miért lehetett?
telepoci
A tökmag hántolt, ezt elfelejtettem írni.
fateve
Telepoci! A leves itt van előttem, valóban isteni! A pirított tökmaggal nagyon különleges íze van és milyen egyszerűen, gyorsan elkészíthető! Ezt a finomságot csak ismételni lehet! KÖSZÖNÖM! Ajánlom mindenkinek---én is!

Hasonló Receptek

Magazin