Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes karfiolleves vajas galuskával

MME MME
4 3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A leveshez:
  • 50 dkg karfiol apró rózsáira szedve
  • 1,5 liter víz
  • ételízesítő
  • őrölt színesbors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 leveskocka
  • 1 csipet cukor
  • 1 kiskanál olívaolaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • petrezselyem
  • A vajas galuskához:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: Feltesszük a karfiolt főni a fűszerekkel, olajjal és a leveskockával. 15 percig forraljuk. Összekeverjük a galuska hozzávalóit, és beleszaggatjuk a levesbe. A végén a tejfölös tejszínnel habarjuk (én lisztet nem teszek bele soha), és megszórjuk petrezselyemmel.

Megjegyzés

Langyosan az igazi a nyári estéken. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss