Elkészítés: A zöldségeket (répákat) apróra vágjuk, a karfiolt rózsákra szedjük, és feltesszük főni. Főzés közben hozzáadjuk a leveskockát, a vöröshagymát (egészben), valamint sóval ízesítjük a levest. Ügyeljünk arra, hogy végig lassú tűzön főzzünk!
Amíg a zöldségek megpuhulnak, elkészítjük a húsgombócokat. A darált húst tojással keverjük, valamint szerecsendióval, borssal, sóval fűszerezzük, és apró golyókat formázunk vizes kézzel.
Ha a zöldségek megpuhultak (kb. 15-20 perc), hozzáadjuk a húsgombócokat, és további kb. 20 percig főzzük a levest.
Miután minden hozzávaló készre főtt, a főzőtejszínt 1 kávéskanál liszttel csomómentesre keverjük, és lassú kevergetés közben hozzáadjuk a leveshez. Pár perc alatt összefőzzük, végül a petrezselymet a leves tetejére szórjuk.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre