Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejszínes karfiolleves chilivel és medvehagymával

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 4 db sárgarépa
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 db chili paprika
  • 12 levél medvehagyma
  • bors
  • pirospaprika (csípős)
  • őrölt fekete bors
  • 8 dl víz
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    1. A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk, és vízben feltesszük főni, beletesszük a felkarikázott répát, a chilit, a felvágott petrezselyemlevelet és medvehagymát, sóval, borssal, paprikával fűszerezem.
    2. Amikor a karfiol már majdnem puha, behabarjuk a lisztes tejföllel, és öntök bele tejszínt.
    3. Tálaláskor a levest megszórjuk fűszerpaprikával, borssal, teszünk rá egy medvehagyma levelet, és chilipaprikát vágunk rá.

     

Megjegyzés

A medvehagyma ebből a levesből sem maradhatott ki.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin