Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejszínes karfiolkrémleves

Hozzávalók

  • 8 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 50 dkg karfiol
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 szelet toastkenyér
  • 0,5 dl habtejszín
  • petrezselyemlevél (a díszítéshez)

Elkészítés

    1.

    A vaj felén megpirítjuk a lisztet, majd hagyjuk kihűlni.

    2.

    A tejet felfőzzük 5 dl sós vízzel. Beletesszük a rózsáira szedett karfiolt és a felaprított karfiolszárat. Néhány karfiolrózsa darabot kb. 3 perc elteltéve kiszedünk és még kisebb rózsákra bontunk és félretesszük. A levest főzzük még kb. 10 percig, amíg a többi karfiol teljesen megpuhul.

    3.

    A rántást simára keverjük egy kevés levessel, majd beleöntjük az edénybe. Pürésítjük a levest, és időnként megkeverve még kb. 15 percig főzzük. Szerecsendióval fűszerezzük.

    4.

    A kenyeret felkockázzuk és a maradék vajon megpirítjuk, a tejszínt felverjük.

    5.

    A levest tányérokba szedjük, beletesszük a félretett karfiolrózsákat, és a kenyérkockákat. Petrezselyemlevéllel díszítjük.

    KARFIOLKRÉMLEVES MÁRVÁNYSAJTTAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

bednem 2 évvel ezelőtt
Nehéz karfiolt tenni a család asztalára, de ezzel a recepttel eggyel könnyebb... Köszönöm.

Hasonló Receptek

Magazin