Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes karfiolkrémleves

Hozzávalók

  • 8 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 50 dkg karfiol
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 szelet toastkenyér
  • 1/2 dl habtejszín
  • A díszítéshez:
  • petrezselyemlevél

Elkészítés

    1.

    A vaj felén megpirítjuk a lisztet, majd hagyjuk kihűlni.

    2.

    A tejet felfőzzük 5 dl sós vízzel. Beletesszük a rózsáira szedett karfiolt és a felaprított karfiolszárat. Néhány karfiolrózsa darabot kb. 3 perc elteltével kiszedünk és még kisebb rózsákra bontjuk, majd félretesszük. A levest még kb. 10 percig főzzük, amíg a többi karfiol teljesen megpuhul.

    3.

    A rántást simára keverjük egy kevés levessel, majd beleöntjük az edénybe. Pürésítjük a levest, és időnként megkeverve még kb. 15 percig főzzük. Szerecsendióval fűszerezzük.

    4.

    A kenyeret felkockázzuk és a maradék vajon megpirítjuk, a tejszínt felverjük, a leveshez keverjük.

    5.

    A levest tányérokba szedjük, beletesszük a félretett karfiolrózsákat és a kenyérkockákat. Petrezselyemlevéllel díszítjük.

    KARFIOLKRÉMLEVES MÁRVÁNYSAJTTAL >>> 

    SÜTŐBEN SÜLT RÁNTOTT KARFIOL>>> 

    EGYSZERŰ CSŐBEN SÜLT SAJTOS KARFIOL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Nehéz karfiolt tenni a család asztalára, de ezzel a recepttel eggyel könnyebb... Köszönöm.

Hasonló Receptek

Magazin