Tejszínes karfiolkrémleves

Hozzávalók

  • 50 dkg karfiol
  • 8 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 0,5 dl habtejszín
  • petrezselyemlevél (a díszítéshez)
  • 2 szelet toastkenyér

Elkészítés

    1.

    A vaj felén pirítsuk meg a lisztet, majd hagyjuk kihűlni.

    2.

    A tejet főzzük fel 5 dl sós vízzel. Tegyük bele a rózsáira szedett karfiolt és a felaprított karfiolszárat. Néhány karfiolrózsa darabot szedjünk ki kb. 3 perc elteltével, bontsuk még kisebb rózsákra, és tegyük félre. A levest főzzük még kb. 10 percig, amíg a többi karfiol teljesen megpuhul.

    3.

    A rántást keverjük simára egy kevés levessel, majd öntsük az edénybe. Pürésítsük a levest, és időnként megkeverve főzzük még kb. 15 percig. Fűszerezzük a szerecsendióval.

    4.

    Kockázzuk fel a kenyeret és pirítsuk meg a maradék vajon, majd verjük fel a tejszínt.

    5.

    Szedjük a levest tányérokba, tegyük bele a félretett karfiolrózsákat, a kenyérkockákat. Díszítsük petrezselyemlevéllel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 3 hónappal ezelőtt
Nehéz karfiolt tenni a család asztalára, de ezzel a recepttel eggyel könnyebb... Köszönöm.

Hasonló Receptek