Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes karfiolkrémleves

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A vaj felén megpirítjuk a lisztet, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tejet felfőzzük 5 dl sós vízzel. Beletesszük a rózsáira szedett karfiolt és a felaprított karfiolszárat. Néhány karfiolrózsa darabot kb. 3 perc elteltével kiszedünk és még kisebb rózsákra bontjuk, majd félretesszük. A levest még kb. 10 percig főzzük, amíg a többi karfiol teljesen megpuhul.
  3. A rántást simára keverjük egy kevés levessel, majd beleöntjük az edénybe. Pürésítjük a levest, és időnként megkeverve még kb. 15 percig főzzük. Szerecsendióval fűszerezzük.
  4. A kenyeret felkockázzuk és a maradék vajon megpirítjuk, a tejszínt felverjük, a leveshez keverjük.
  5. A levest tányérokba szedjük, beletesszük a félretett karfiolrózsákat és a kenyérkockákat. Petrezselyemlevéllel díszítjük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss