Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a cukor felét kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a cukros tojássárgát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót, és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett 20x30 cm-es tepsibe, és előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük, majd kettévágjuk.
A krémhez 2 csomag karamell ízű pudingporból a szokásos módon pudingot készítünk, majd 10 dkg margarint belekeverünk. Megkenjük az alsó lapot a karamellkrémmel, ráhelyezzük a másik lapot. Felverünk 2,5 dl tejszínt, rákenjük a tetejére. A tejszínhab tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk. 1 órát legalább állni hagyjuk, és utána szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre