Tejszínes karamell szelet

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 16 dkg liszt
  • 3 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag karamell ízű pudingpor
  • 10 dkg margarin
  • 2,5 l tejszín
  • csokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a cukor felét kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a cukros tojássárgát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót, és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett 20x30 cm-es tepsibe, és előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük, majd kettévágjuk.

    A krémhez 2 csomag karamell ízű pudingporból a szokásos módon pudingot készítünk, majd 10 dkg margarint belekeverünk. Megkenjük az alsó lapot a karamellkrémmel, ráhelyezzük a másik lapot. Felverünk 2,5 dl tejszínt, rákenjük a tetejére. A tejszínhab tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk. 1 órát legalább állni hagyjuk, és utána szeleteljük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin