Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, és az apró kockára vágott hagymát - a liszttel együtt - világosra pirítjuk benne. Felöntjük a húslevessel, simára főzzük, majd hozzáadjuk a megtisztított, hasábokra vágott karalábét, és lassú tűznél félpuhára főzzük.
Ezután beletesszük a zöldborsót, a fokhagymát, a petrezselyem zöldjét, 1-2 zsenge karalábélevelet, és néhány percig tovább főzzük.
Sóval, borssal ízesítjük, majd a tűzről levéve besűrítjük a tojásos tejszínnel (ezzel már nem forraljuk, nehogy összefusson a tojássárgája).
Apróra vágott petrezselyemmel meghintve forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre