Elkészítés: Hámozzuk meg a karalábét, először vágjuk szeletekre, majd kockákra. Forraljuk fel a levesalapot, tegyük bele a karalábékockákat, és főzzük 10 percig. Szedjük ki a aralábékockákat egy szűrővel.
Hámozzuk meg a sárgarépát, szeleteljük fel, majd ezt is főzzük 10 percig a levesalapban, utána szedjük ki. Tegyük vissza a karalábékockák 2/3 részét a levesbe, és botmixerrel pürésítsük.
Tegyük vissza a levesbe a megmaradt karalábékockákat a sárgarépával együtt. Sóval, borssal ízesítsük, keverjük ki a tojássárgáját a tejszínnel, és ezzel habarjuk be a még meleg, de nem forró levest.
Tálalás előtt petrezselyemmel díszítsük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre