Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejszínes kapucíner szelet II.

default user icon
4

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 egész tojás
  • 5 evőkanál hideg víz
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 9 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 dl erős kávé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • Tetejére:
  • 3 dl tejszín
  • ízlés szerint porcukor
  • tortabevonó

Elkészítés

    Elkészítés: 5 egész tojást 5 evőkanál hideg vízzel és 10 evőkanál kristálycukorral jól kikeverünk, majd hozzáadunk 9 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport. Közepes méretű, kikent, lisztezett tepsiben megsütjük.

    A krémhez a vajat a porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral jó habosra keverjük. 1 csomag vaníliás pudingport a kakaóval elverve a 3 dl tej és az 1 dl kávé keverékében megfőzünk, ha kihűlt, a két krémet összekeverjük.

    Megkenjük a tészta tetejét a krémmel, majd a porcukorral keményre vert tejszínhabbal. Végül olvasztott tortabevonóval leöntjük.

    Mikor megdermed a tetején, kockára vágva tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Yvett789 3 évvel ezelőtt
Én is afelől érdeklődnék, hogy hogyan lesz barna a tészta? Talán kell bele kakaópor is?
audrey77 5 évvel ezelőtt
ez a krém ehetetlen. 25dkg vaj (egy egész kocka rama) egy csomag főzött pudinghoz ! borzalmas lett. :(
mamaboszi 5 évvel ezelőtt
Mitől lesz a tészta csoki szinű?
lacitunde 5 évvel ezelőtt
A képen a süti tetején is, a tortabevonó altt is tészta van, akkor ez a kép nem erről a receptről készült, vagy a receptben van az elírás, és ketté kell vágni a tésztát, és az kerül a tetejére is? Köszönöm: Tünde

Hasonló Receptek

Magazin