Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-joghurtos szedertorta

4/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 4 púpos evőkanál liszt
  • 3 púpos evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál natúr kakaópor
  • A krémhez:
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag zselatinfix
  • 2 evőkanál porcukor
  • 50 dkg málnás joghurt
  • 25 dkg fekete szeder
  • A díszítéshez:
  • fekete szeder
  • kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a 7 tojást szétválasztjuk, a sárgájukat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, majd a sütőport, végül a liszt és étkezési keményítő keverékét. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához forgatjuk. Az így kapott tésztát 2 részre osztjuk, az egyikbe óvatosan belevegyítjük a kakaóport.

Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és elkezdjük belekanalazni a sárga tésztát. A zebra mintázatot úgy érjük el, hogy középre teszünk kettő evőkanállal a sárga masszából, annak a közepébe ugyanilyen mennyiséget a barnából, majd így folytatjuk váltva a színeket, amíg el nem fogynak. 180 fokon 40 percig, tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínt behűtjük, hozzáadunk 1,5 csomag zselatinfixet, és kézi mixerrel kemény habbá verjük. A joghurthoz keverjük a maradék zselatinfixet és a porcukrot, majd ezt hozzáforgatjuk a tejszínhez. Teszünk bele szederdarabokat is.

A tésztát lapjában kettévágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a külsejét bevonjuk a maradék tejszínes krém felével. Az oldalát nem kell túl szépen, viszont a tetejére ügyeljünk, hogy egyenletesen be legyen fedve.

A megmaradt krémhez hozzáadunk 15 dkg leturmixolt szedret, és nyomózsákkal ízlés szerint díszítjük. A tetejét szederrel kirakjuk, papírból vágott sablon segítéségével kakaóval meghintjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss