Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-húsos spagetti

MME MME
4.2/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A gombát megmossuk, és apróra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.

Elkészítés: A spagettit lobogva forró sós vízben kb. 12-15 percig főzzük. Leszűrjük, és leöblítjük. Tálba tesszük, rátesszük az olajat, összekeverjük, és melegen tartjuk. Serpenyőben felforrósítjuk a margarint, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, és üvegesre pirítjuk. Rászórjuk a gombát, és kevergetve kb. 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük. Jól összekeverjük, fél dl vizet adunk hozzá, és lefedve lassú tűzön kb. 15 percig pároljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, összekeverjük, és a tésztára tesszük. Forrón, ízlés szerint sajttal megszórva vagy a nélkül tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 498 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss