Tejszínes-húsos spagetti

default user icon
4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg spagetti
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál margarin
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 3 dl tejszín
  • reszelt sajt, ízlés szerint

Elkészítés

    Előkészítés: A gombát megmossuk, és apróra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.

    Elkészítés: A spagettit lobogva forró sós vízben kb. 12-15 percig főzzük. Leszűrjük, és leöblítjük. Tálba tesszük, rátesszük az olajat, összekeverjük, és melegen tartjuk. Serpenyőben felforrósítjuk a margarint, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, és üvegesre pirítjuk. Rászórjuk a gombát, és kevergetve kb. 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük. Jól összekeverjük, fél dl vizet adunk hozzá, és lefedve lassú tűzön kb. 15 percig pároljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, összekeverjük, és a tésztára tesszük. Forrón, ízlés szerint sajttal megszórva vagy a nélkül tálaljuk.

    Munka: kb. 25 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 498 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek