Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-húsos rakott karfiol

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg darált hús (dagadóból)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk borsikafű
  • 5 dl főzőtejszín
  • 10 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 bögre rizs

Elkészítés

    1. A karfiolt rózsáira szedjük, a nagyobbakat feldaraboljuk. Enyhéh sós, forrásban lévő vízbe tesszük, 5 percig forraljuk, majd hideg vízben lehűtjük és lecsepegtetjük (blansírozzuk).
    2. A rizs t 1 evőkanál olaj on megfuttatjuk, azután felöntjük 1,5 bögre forró vízzel. Megsózzuk, és lefedve, meleg helyen megvárjuk, hogy a rizs megdagadjon.
    3. A felaprított hagymát és fokhagymát 2 evőkanál olaj on megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Ízlés szerint sózzuk, és addig pirítjuk, míg zsírjára sül. Ekkor fűszerezzük, és elkeverjük.
    4. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük az előzőleg összekevert rizs t és húst. Elegyengetjük a tetejét, rászórjuk a karfiolrózsákat, elrendezzük. A tejszínt, a tojást és a reszelt sajt felét elkeverjük, majd ráöntjük a karfiolra úgy, hogy mindenhol befedje. A maradék sajtot a tetejére szórjuk, és sütőbe tesszük.
    5. 200 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor kész, ha a teteje szép aranybarnára pirult.

      RAKOTT KARFIOL: TEJFÖLLEL, BACONNEL, CSIRKEHÚSSAL. MEGOLDÁSOK A SAJTBUNDA ALÁ!  >>> 

      8 TIPP, HOGY IGAZÁN FINOM LEGYEN A KARFIOL! >>> 

      CSŐBEN SÜLT, RAKOTT ÉS RÁNTOTT - 11 SZUPER KARFIOLOS RECEPT >>>

Megjegyzés

Kissé idő- és munkaigényes, de az elkészült étel kárpótol mindenért.

LigetiK
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin