A karfiolt rózsáira szedjük, a nagyobbakat feldaraboljuk. Enyhéh sós, forrásban lévő vízbe tesszük, 5 percig forraljuk, majd hideg vízben lehűtjük és lecsepegtetjük (blansírozzuk).
A rizs t 1 evőkanál olajon megfuttatjuk, azután felöntjük 1,5 bögre forró vízzel. Megsózzuk, és lefedve, meleg helyen megvárjuk, hogy a rizs megdagadjon.
A felaprított hagymát és fokhagymát 2 evőkanál olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Ízlés szerint sózzuk, és addig pirítjuk, míg zsírjára sül. Ekkor fűszerezzük, és elkeverjük.
Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük az előzőleg összekevert rizs t és húst. Elegyengetjük a tetejét, rászórjuk a karfiolrózsákat, elrendezzük. A tejszínt, a tojást és a reszelt sajt felét elkeverjük, majd ráöntjük a karfiolra úgy, hogy mindenhol befedje. A maradék sajtot a tetejére szórjuk, és sütőbe tesszük.
200 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor kész, ha a teteje szép aranybarnára pirult.