Elkészítés: Először a hal alaplevet készítem el: a hagymát megpirítom az olajon, majd rádobom a halgerincet-halfejet (ez lehet tengeri vagy hazai is, a tengerinél később a sózásnál figyelni kell). Kb. 2 percig pirítom, majd felöntöm vízzel. 20 percig főzöm, majd leszűröm, hagyom kihűlni.
Az olajat a margarinnal felhevítem, majd a liszttel világos rántást készítek, felöntöm a kihűlt alaplével, majd a tejszínnel. Ezt forralom 3 percig, majd a tenger gyümölcseit és a kockára vágott lazacfilével újabb 5 percig főzöm. Vigyázni kell, ne nagy lángon főzzük, mert hamar lekap. Mikor a leves kész, friss kaprot, zellert, frissen őrölt borsot teszünk bele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre