Elkészítés: Feltesszük a tésztát főni sós vízben, addig elkészítjük a mártást.
A halfilét felkockázzuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk. Az olívaolajra dobjuk előbb az újhagymát, mikor kicsit megfonnyadt, mehet utána a fokhagyma is. Mikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a haldarabokat, majd néhány perc múlva ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Összeforraljuk.
Ha a tészta elkészült, leszűrjük (a levéből félreteszünk egy pohárral). Összekeverjük a mártással, a vékony csíkokra vágott aszalt paradicsommal és a durvára tört dió felével. Ha a tészta túl sok mártást szívna magába, tehetünk még bele a tészta főzővizéből.
Petrezselyemmel vagy bazsalikommal és a maradék dióval megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre