Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-hagymás krémleves

MME MME
1
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felkarikázott vöröshagymát a vajon megfuttatjuk, megszórjuk a liszttel, felöntjük a borral, és kis lángon puhára pároljuk.

Sózzuk, borsozzuk, botmixerrel pürésítjük, felöntjük a húslevessel és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejszínben elkevert tojássárgákat. (Ezután már nem forraljuk, mert a tojás kicsapódhat.)

Szikkadt kenyeret apró kockákra vágunk, kevés vajon ropogósra pirítjuk, megszórjuk fokhagyma vagy más fűszersóval, ezzel tálaljuk a levest.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss