Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-hagymás krémleves

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl húsleves (kockából)
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl főzőtejszín
  • fehérbors

Elkészítés

    Elkészítés: A felkarikázott vöröshagymát a vajon megfuttatjuk, megszórjuk a liszttel, felöntjük a borral, és kis lángon puhára pároljuk.

    Sózzuk, borsozzuk, botmixerrel pürésítjük, felöntjük a húslevessel és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejszínben elkevert tojássárgákat. (Ezután már nem forraljuk, mert a tojás kicsapódhat.)

    Szikkadt kenyeret apró kockákra vágunk, kevés vajon ropogósra pirítjuk, megszórjuk fokhagyma vagy más fűszersóval, ezzel tálaljuk a levest.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

sildiko2
Nagyon jol hangzik meg latszik ! Meg fogom csinalni .

Hasonló Receptek

Magazin