Elkészítés: A vöröshagymákat megtisztítom, nem túl vékony félkarikákra vágom. A pórét szintén megtisztítom, a zöld végével együtt felkarikázom. Egy fazékban a hagymát olívaolajon folytonosan kevergetve megdinsztelem, de úgy, hogy ne barnuljon. (Félidőben teszem bele a póréhagymát!)
Ha a hagyma már jól összeesett, felöntöm vízzel, beleteszem a leveskockákat, a babérlevelet, a borsot, egy csipet majorannát, őrölt szerecsendiót és ha még kell, akkor sót is. Addig főzöm, míg a hagyma megpuhul. Mikor a hagyma puha, a keményítős (lisztes) tejszínnel behabarom, és jól átforralom.
Tálaláskor a tányérokba reszelt sajtot és pirított zsemlekockákat teszek. Erre szedem a forró levest. Tetejét apróra vágott snidlinggel díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre