Tejszínes hagymaleves

default user icon
9 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2-3 nagyobb vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 marhahúsleves-kocka
  • olívaolaj
  • 2-3 babérlevél
  • bors
  • majoránna
  • őrölt szerecsendió ízlés szerint
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 l víz
  • kevés keményítő vagy liszt a sűrítéshez
  • A tálaláshoz:
  • reszelt trappista sajt
  • fokhagymás olajjal pirított zsemlekockák vagy kis kenyérszeletek pirítva
  • snidling a díszítéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A vöröshagymákat megtisztítom, nem túl vékony félkarikákra vágom. A pórét szintén megtisztítom, a zöld végével együtt felkarikázom. Egy fazékban a hagymát olívaolajon folytonosan kevergetve megdinsztelem, de úgy, hogy ne barnuljon. (Félidőben teszem bele a póréhagymát!)
    Ha a hagyma már jól összeesett, felöntöm vízzel, beleteszem a leveskockákat, a babérlevelet, a borsot, egy csipet majorannát, őrölt szerecsendiót és ha még kell, akkor sót is. Addig főzöm, míg a hagyma megpuhul. Mikor a hagyma puha, a keményítős (lisztes) tejszínnel behabarom, és jól átforralom.

    Tálaláskor a tányérokba reszelt sajtot és pirított zsemlekockákat teszek. Erre szedem a forró levest. Tetejét apróra vágott snidlinggel díszítem.

Megjegyzés

Ha kapunk apróbb cipókat, akkor abban is tálalhatjuk a hagymalevest. Ilyenkor a cipók tetejét levágjuk, a cipókat egy kissé kibelezzük, majd sütőben megpirítjuk őket. Tányér helyett majd ebbe tehetjük a reszelt sajtot, és ebbe merhetjük a forró levest. A cipó nem ázik el egykönnyen, és a levessel együtt meg lehet enni.
Sokáig meleg marad az étel, ha a cipó levágott tetejét - szintén megpirítva - visszatesszük a cipó tetejére. Így már igazi party-étel, és nagyon kiadós...

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hay Anna 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett! Bár már sokadszor fogadom meg, hogy gumikesztyűt húzok legközelebb hagymapucoláshoz és vágáshoz...Én se változtattam a recepten semmit, bár a cipót nem erőltetem.
Ügyi01 6 évvel ezelőtt
Én is kiprobáltam, nagyon finom, gyors és egyszerű.
Nádházi Beatrix 6 évvel ezelőtt
köszönöm ezt a fantasztikus receptet,már többször megfőztem.Párom nagy kedvence lett.Pont így készítettem el,ahogy le van írva,nem változtattam semmit.Nagyon finom,mindenkinek ajánlom.
Szeibert Krisztina 6 évvel ezelőtt
szerintem is nagyon finom :) én kiszedem a hagyma felét, összeturmixolom a levet, majd visszateszem....mindenki nagyon szereti, aki eddig evett belőle :)))))
Kiss Emoke 7 évvel ezelőtt
fincsi!!
Kovács Mária 7 évvel ezelőtt
Én keményítő helyett 1 db krumplit főzök bele, avval sűrítem.
Sebestyén Edit 7 évvel ezelőtt
Elkészítettem, nagyon finom lett! Csak ajánlani tudom. A babérlevélből szerintem elég két kicsi vagy egy nagy levél, (én 3-at tettem). A fokhagyma jó ötlet! :) És szerintem jó így, felelsleges turmixolni, mert annyira puha lesz a hagyma, hogy szinte szétolvad az ember szájában! :)
Győrvári Anikó 8 évvel ezelőtt
fokhagymafüggő lévén:o) beletettem majd egy fejet, és isteni lett!!! kár bepiszkolni a turmixgépet, elég krémes anélkül is!szerintem próbáljátok ki, nagyon jó recept, és tényleg egyszerű!
pimpa 10 évvel ezelőtt
egy-két deci fehérbort siman elbir.es sokat dob rajta.persze a vege felé kell beletenni. +a kremesebb hatas elérése erdekében egy kis fott hagymat ki lehet belole szedni, és osszeturmixolva visszatenni.nagyon finom lett:)

Hasonló Receptek

Magazin