Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes hagymaleves sajttal

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük. A vajat és az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát, és néha megkeverve addig pároljuk, míg szép aranybarna színt kap. Ekkor megszórjuk a liszttel, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beletesszük a leveskockát és ízlés szerint szerecsendiót. Felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve főzzük kb. 15 percig.
  2. Amikor a leves készre főtt, botmixerrel pépesítjük, majd visszatesszük a tűzre. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt és a fehérborecetet, majd kiforraljuk.
  3. Tálaláskor a tányérba belereszeljük a sajtot, majd rámerjük a forró levest. Ízlés szerint pirítóst kínáljunk hozzá.

FRANCIA HAGYMALEVES EGYSZERŰEN 

HAGYMALEVES HÚSGOMBÓCCAL 

Ezek is érdekelhetnek

Friss