Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes hagymaleves sajttal

Hozzávalók

  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 1,5 l víz
  • bors
  • 1 db leveskocka
  • szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek fehérborecet
  • 15 dkg sajt
  • pirítós

Elkészítés

    1. A hagymát megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük. A vajat és az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát, és néha megkeverve addig pároljuk, míg szép aranybarna színt kap. Ekkor megszórjuk a liszttel, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beletesszük a leveskockát és ízlés szerint szerecsendiót. Felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve főzzük kb. 15 percig.
    2. Amikor a leves készre főtt, botmixerrel pépesítjük, majd visszatesszük a tűzre. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt és a fehérborecetet, majd kiforraljuk.
    3. Tálaláskor a tányérba belereszeljük a sajtot, majd rámerjük a forró levest. Ízlés szerint pirítóst kínáljunk hozzá.

    FRANCIA HAGYMALEVES EGYSZERŰEN 

    HAGYMALEVES HÚSGOMBÓCCAL 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin