Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-gombás csirkeragu

Hozzávalók

  • 1 fej vörös hagyma (nagyobb)
  • 3-4 gerezd fok hagyma
  • olaj
  • 60 dkg csirkemell
  • 50 dkg gomba
  • bors
  • pirospaprika
  • 1-2 dl csontlé (vagy víz)
  • A habaráshoz:
  • 1-2 ek liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1-2 ek tej
  • 1-2 ek tejföl
  • A tálaláshoz:
  • friss petrezselyem

Elkészítés

    1. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
    2. A cikkekre vágott gombát hozzáadjuk a húshoz, majd addig pirítjuk, még el nem fő a leve. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával (ízlés szerint ételízesítőt vagy csirke fűszerkeveréket is használhatunk), majd felöntjük csontlével (vagy vízzel).
    3. Liszttel, tejszínnel, valamint egy kevés tejjel és tejföllel habarást készítünk, és a húshoz adjuk.
    4. Galuskával, rizzsel, vagy burgonyával tálaljuk. Friss, apróra vágott petrezselyemlevéllel megszórva tálaljuk. 

    CSŐBEN SÜLT TEJSZÍNES CSIRKEMELL>>> 

    ZÖLDBORSÓS-TEJSZÍNES CSIRKECOMB>>> 

    KUKORICÁS-TEJSZÍNES CSIRKEMELLRAGU>>> 

Megjegyzés

Nagyon finom, gyorsan elfogy. Én most zabpelyhes teljes kiőrlésű galuskával tálaltam.

Zsanette íz világ Gastro&Konyhája
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin