Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-gombás-borsós csirkemell

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A melleket kiklopfoljuk, sózzuk, félrerakjuk.

A hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés zsíron üvegesre dinszteljük, majd hozzátesszük a hússzeleteket és a vékonyra felszeletelt gombát, addig sütjük, amíg a hús barnás kérget nem kap. Majd hozzátesszük a borsót és a szétnyomott, felaprított fokhagymát. Fűszerezzük a tárkonnyal és a petrezselyemmel, majd takarék lángon 5 percig sütjük, felengedjük kb. 1 dl vízzel, és fedő alatt 10 percig pároljuk. Felengedjük a tejszínnel, még 5 perc párolás következik, a végén beletesszük a reszelt sajtot, és azonnal le is vesszük a tűzről, a sajt szépen megolvad benne. Rizskörettel és paradicsommal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss