Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Tejszínes-gombás-baconös csirke

Hozzávalók

  • 4 szelet bacon
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • 6 dkg liszt
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl húslevesalaplé
  • 1 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a baconszeleteket, majd kiszedjük, és óvatosan apróra törjük. A kisült zsírt félretesszük.
    2. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet szeletekre felvágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és meghempergetjük a lisztben.
    3. Az olívaolajat a baconből kisült zsírhoz öntjük, felforrósítjuk, és aranyszínűre sütjük rajta a hússzeleteket. Azután kiszedjük, és félretesszük.
    4. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a meghámozott, felszeletelt vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, falatnyi darabokra felvágott gombát, és pár percig pirítjuk. Ezután beleforgatjuk a meghámozott, átnyomott fokhagymát, és együtt pirítjuk további néhány percig.
    5. A gombás keveréket felöntjük a borral, és nagy lángon  addig főzzük, amíg az összes alkohol elpárolog. Hozzáadjuk az alaplét és a tejszínt, megsózzuk, megborsozzuk, majd kis lángon néhány percigfőzzük a ragut. Végül beletesszük  a hússzeleteket. Forrón, a felaprított petrezselyemmel és a pirított baconnel megszórva tálaljuk.

      Csirkés receptek >>> 

      Gombás receptek >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes