Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-gombás-baconös csirke

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a baconszeleteket, majd kiszedjük, és óvatosan apróra törjük. A kisült zsírt félretesszük.
  2. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet szeletekre felvágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és meghempergetjük a lisztben.
  3. Az olívaolajat a baconből kisült zsírhoz öntjük, felforrósítjuk, és aranyszínűre sütjük rajta a hússzeleteket. Azután kiszedjük, és félretesszük.
  4. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a meghámozott, felszeletelt vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, falatnyi darabokra felvágott gombát, és pár percig pirítjuk. Ezután beleforgatjuk a meghámozott, átnyomott fokhagymát, és együtt pirítjuk további néhány percig.
  5. A gombás keveréket felöntjük a borral, és nagy lángon  addig főzzük, amíg az összes alkohol elpárolog. Hozzáadjuk az alaplét és a tejszínt, megsózzuk, megborsozzuk, majd kis lángon néhány percigfőzzük a ragut.
  6. Végül beletesszük  a hússzeleteket. Forrón, a felaprított petrezselyemmel és a pirított baconnel megszórva tálaljuk.


Ezek is érdekelhetnek

Friss