Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes gombaragu kétféle gombával

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

lkészítés: A shiitake gombákat kb. 15 percre langyos vízbe áztatom, hogy megpuhuljanak.

A csiperkéket és a megpuhult shiitake gombákat vastagabb szeletekre vágom. A hagymát finomra kockázom, a metélőhagymát és a petrezselymet finomra vágom. A zöldséglevest felforralom.

A hagymát az olajon üvegesre pirítom, rádobom a gombaszeleteteket, sózom, borsozom, fűszerezem. Mikor a gombák levet engedtek, felöntöm a zöldséglevessel, felforralom. Közben a keményítőt elkeverem a tejszínben, a gombákhoz adom, besűrítem. Ha szükséges, továbbfűszerezem, citromlével teszem pikánsabbá. A már szinte kész raguba keverem a metélőhagymát és a petrezselyem kb. felét.

Megjegyzés

A kétféle gombának köszönhetően mély és gazdag ragu ízeit a frissítő citromlé és a zöldfűszerek élénkítik. Köretként apró burgonyagombócokat kínálok hozzá.

További receptek, fotók és érdekességek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss