Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes gombaleves III.

MME MME
3/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az olívaolaj, apróra vágott hagyma, a gomba és a fűszerek segítségével egyszerű gombapörköltet készítünk. Kb. 10-15 perces főzés után felöntjük vízzel, majd ha forrni kezd, hozzáadjuk a zöldborsót, a tésztát és a főzőtejszínt, ha kell, utánasózzuk. Gyöngyöztessük, amíg a borsó és a tészta megpuhul.

Készíthetjük termesztett gombákból (csiperke vagy laska) is de ekkor erősebb fűszerezést tanácsos használni, például ízesíthetjük szerecsendió hozzáadásával is. Ha mezei szegfűgombát vagy erdei, vadon termő gombákat használunk, akkor nem javaslom az erős fűszerezést, hagyjuk, hadd érvényesüljön a gomba eredeti íze és illata. A pörköltalapba egy lehelletnyi száraz vörösbor is belefér.

Ezek is érdekelhetnek

Friss