Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes gombaleves

MME MME
35 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Kén-dioxid

Elkészítés

  1. A tejszínes gombaleves elkészítéséhez egy lábasban a vajat és az olajat felmelegítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és 2-3 perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és 1 percig együtt pároljuk őket.
  2. Hozzáadjuk a gombát és 2 tk kakukkfüvet és 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a bort és 3 percig főzzük.
  3. A lisztet a gombára szórjuk, jól összekeverjük és főzzük további 2 percig. Hozzáadjuk az alaplét, összekeverjük és hagyjuk felforrni. Levesszük a hőfokot, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a szétmorzsolt leveskockát.
  4. Lefedjük és 10-15 perc alatt megfőzzük. A legalacsonyabb hőfokon hozzákeverjük a tejszínt, összefőzzük, de nem forraljuk már fel.
  5. Belekeverjük a friss petrezselymet és a maradék kakukkfüvet. Melegen tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a tejszínes gombaleves

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss