Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes gombakrémleves

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csontból és a leveszöldségekből a fűszerekkel levest főzünk /erre a célra jó a leveskockából elkészített is/. A gombát megmossuk, megtisztítjuk, apróra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, majd a vajon fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig hagyjuk a tűzön, míg elfő a leve. Meghintjük liszttel, picit együtt pirítjuk, majd a lángról lehúzzuk, és felöntjük az előre elkészített húslevessel és a 2 dl tejjel. Jól összefőzzük. Utána az egészet áttörjük szitán - vagy leturmixoljuk. A tejszínt elkeverjük a tojássárgákkal, majd besűrítjük a levest. Már csak egyet forralunk rajta. Pirított zsemlekockával tálaljuk. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek