Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes gesztenyekrémleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg pucolt sült vagy főtt gesztenye
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 szál szárzeller vékonyra csíkozva
  • 2 dkg vaj
  • 4 dkg krumpli (1 kis szem) felkockázva
  • 1 babérlevél
  • 1 l alaplé
  • 1,5 dl tejszín
  • 0,5 dl száraz sherry
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymákat és a zellerszárat a vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a krumplikockákat, a gesztenyéket (2 szem kivételével - tálalásnál ezek lesznek apróra vágva a dekoráció), a babérlevelet, és felöntjük az alaplével.

    Amikor a krumpli megfőtt, botmixerrel pürésítjük az egészet. Hozzáöntjük a tejszínt és a sherryt, sózzuk, borsozzuk.

    Fűszeres grissinivel (sós kenyérrúd) tálaljuk.

Megjegyzés

Legújabb kutatásaim alapján a gesztenyéket 1 napra beáztattam, aztán a szálirányukra merőleges mély vágást eszközöltem rajtuk és így sütöttem őket kb. 25 perc alatt készre a sütőben 160 fokon. A pucolás nem olyan vészes, mint ahogy mindenhol olvastam.

eztettem
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin