Elkészítés: A csirkemellet megmosom, leszedem róla a hártyákat, csíkokra vágom. Közepes serpenyőben olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd hozzáöntöm a csirkecsíkokat, és fehéredésig kevergetve sütöm. Hozzáadok egy kevés vizet, épp hogy csak a feléig érjen a húsnak, majd mintha pörköltet készítenék, elfőzöm a levét, pótolom, és ismételgetem átpuhulásig. Ha már puha, hozzáadok jókora adag kakukkfüvet, kb. feleannyi majorannát, és negyedannyi bazsalikomot (ezeket előtte elmorzsolom a kezemmel). Elfőzöm a hús levét, épp csak egy keveset hagyok alatta, hozzáöntöm a tejszínt (lehet, hogy nem kell az egész adag), és addig forralom, amíg besűrűsödik egy kicsit. Bármivel tálalható, de szerintem bulgurral a legjobb. A bulgurt annyi vízbe teszem, hogy épp ellepje, majd puhára főzöm 10 perc alatt, a levének nagyrészét leöntöm, hagyom megdagadni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre