Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes fokhagymakrémleves II.

MME MME
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • őrölt fehérbors
  • 7 dl csontleves vagy zöldségleves (esetleg leveskockából)
  • 2 dl tejszín
  • A tálaláshoz:
  • sajtos pirítós vagy ropogós fokhagymás keksz

Elkészítés

Elkészítés: A fokhagymát zúzd össze, és a felforrósított olajon hervaszd meg. Hintsd rá a lisztet, és ha szép rózsaszínűre pirult, öntsd fel csontlevessel vagy zöldséglevessel. Ízesítsd sóval, őrölt fehérborssal, s forrald ki jól.

Tálalás előtt öntsd bele a tejszínt, és merülőmixerrel krémesítsd.

Meghintheted frissen felaprított petrezselyemmel vagy metélőhagymával is. Sajtos pirítóst vagy ropogós fokhagymás kekszet kínálj mellé, de tálalhatod zsemlekockákkal is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss