Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes Fekete-erdő torta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 10 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 evőkanál cukor
  • A krémhez:
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral habosra keverem, majd beleszitálom a lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, és óvatosan a krémhez keverem, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm. 150 fokon tűpróbáig sütöm.

Közben a meggybefőtt levébe belekeverem a pudingport és a cukrot, sűrűre főzöm. A meggyeket kimagozom, a tejszínt kemény habbá verem.

Ha kihűlt a piskóta, 3 részre vágom. Az alját megkenem a pudingos krémmel, rá tejszínhabot teszek és megszórom a kimagozott meggyel. Erre jön a következő piskótalap, amit ugyanígy megkenek pudingos krémmel, majd a tejszínnel, megszórom meggyel, majd befedem a 3. piskótalappal, tejszínnel bevonom.

Az oldalát reszelt csokival és saját készítésű fondant virágokkal és masnival díszítettem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss