Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral habosra keverem, majd beleszitálom a lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, és óvatosan a krémhez keverem, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm. 150 fokon tűpróbáig sütöm.
Közben a meggybefőtt levébe belekeverem a pudingport és a cukrot, sűrűre főzöm. A meggyeket kimagozom, a tejszínt kemény habbá verem.
Ha kihűlt a piskóta, 3 részre vágom. Az alját megkenem a pudingos krémmel, rá tejszínhabot teszek és megszórom a kimagozott meggyel. Erre jön a következő piskótalap, amit ugyanígy megkenek pudingos krémmel, majd a tejszínnel, megszórom meggyel, majd befedem a 3. piskótalappal, tejszínnel bevonom.
Az oldalát reszelt csokival és saját készítésű fondant virágokkal és masnival díszítettem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre