Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes fekete-cseresznyeleves

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cseresznyét kimagozom. A kristálycukrot karamellizálom, felengedem kb. 7 dl vízzel. Amint elolvad a cukor és forr a szirup, beleöntöm a cseresznyét, csipet sóval, szegfűszeggel, citromhéjjal ízesítem. A pudingport kikeverem a nádcukorral és a tejszínnel, amikor forr a leves, belekeverem, egyet forralok rajta.

Hideg vizes fürdőben gyorsan lehűtöm, közben rummal, citromlével tovább ízesítem, tálalásig a hűtőben tárolom.

Tálalhatjuk szárazon pirított mandulaforgáccsal, tejszínhabbal vagy csak önmagában.

Ezek is érdekelhetnek

Friss