Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-fehércsokis torta

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 250 g kristákycukor
  • 200 g őrölt mandula
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • csipetnyi só
  • A krémhez:
  • 400 g habtejszín
  • 150 g fehér csokoládé
  • 150 g mascarpone sajt
  • 2 evőkanál porcukor
  • rózsaszirmok a díszítéshez

Elkészítés

A tojássárgáját válasszuk el a fehérjétől, mindkettőt tegyük külön tálaba. A tojásfehérjéhez tegyünk egy csipetnyi sót, majd verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük habosra a kristálycukorral, és vegyítsük össze a tojásfehérjéből készített habbal.

Az őrölt mandulát keverjük össze az étkezési keményítővel, majd adjuk hozzá a piskótatésztához. Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.

A piskótamasszát öntsük a tortaformába, és előmelegített sütőben 175 °C-on süssük kb. 30 percig. A kész piskótát borítsuk ki a formából, hagyjuk kihűlni.

A krémhez vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét és a cukrot, majd állandó keverés közben keverjük hozzá a mascarponét. Hagyjuk kihűlni a krémet. A tejszínt verjük habbá, majd kanalanként adjuk hozzá a fehécsokoládés krémet.

A piskótát vágjuk két lappá. Az alsóra kenjük rá a krém 1/3-át, majd borítsuk be a másik lappal. A maradék krémmel vastagon kenjük be a tortát, és díszítsük rózsaszirmokkal.

Cukorrózsák készítése:

1 tojásfehérjét keverjünk össze 2 evőkanál vízzel. Ezzel kenjük be a virágokat, szórjuk be kristálycukorral, majd hagyjuk megszáradni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss