Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes, fehérboros karalábékrémleves

45 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

A karalábét, a krumplit és a hagymát megpucolom, kockára vágom, a leveleket darabolom. Kisebb leveleket félreteszek.

A garnélákat olívaolaj, pirospaprika, bors és chili keverékében marinálom.

Egy edényben olívaolajon megdinsztelem a zöldségeket, vágok bele petrezselymet, majd adok hozzá 4 dl vizet, fűszerezem, elkezdem főzni. Amikor majdnem kész, öntök hozzá tejszínt és bort. Botmixerrel összekeverem.

Közben a bacont szeletelem, megsütöm, hozzáadom a garnélát, 2-3 percig sütöm mindkét oldalán.

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek bele két garnélát, baconszalonnát, s kicsi karalábé levelet.
Őrölök rá még borsot, fehér borral fogyasztom.

Megjegyzés

Ázsiai ihletésű leves. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss