Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes, fehérboros karalábékrémleves

Tejszínes, fehérboros karalábékrémleves
Tejszínes, fehérboros karalábékrémleves
Tejszínes, fehérboros karalábékrémleves
Tejszínes, fehérboros karalábékrémleves

Hozzávalók

  • 1 db karalábé zöldjével
  • 1 db krumpli
  • 1 szelet bacon
  • 4 db garnéla rák
  • petrezselyem
  • tej
  • főzőtejszíin
  • fehérbor
  • őrölt fekete bors
  • marhahúsleveskocka
  • őrölt piros paprika
  • olívaolaj
  • chiliszósz

Elkészítés

    A karalábét, a krumpli t és a hagymát megpucolom, kockára vágom, a leveleket darabolom. Kisebb leveleket félreteszek.

    A garnélákat olívaolaj, pirospaprika , bors és chili keverékében marinálom.

    Egy edényben olívaolajon megdinsztelem a zöldségeket, vágok bele petrezselymet, majd adok hozzá 4 dl vizet, fűszerezem, elkezdem főzni. Amikor majdnem kész, öntök hozzá tejszínt és bort. Botmixerrel összekeverem.

    Közben a bacont szeletelem, megsütöm, hozzáadom a garnélát, 2-3 percig sütöm mindkét oldalán.

    Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek bele két garnélát, baconszalonnát, s kicsi karalábé levelet.
    Őrölök rá még borsot, fehér borral fogyasztom.

Megjegyzés

Ázsiai ihletésű leves.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin