Tejszínes-fahéjas szilvaleves

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg szilva
  • 0,5 dl tejszín
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 1 l tej
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • citromlé
  • 18 dkg cukor
  • csipet só
  • ízlés szerint rum
  • tejszínhab díszíteni

Elkészítés

    Elkészítés: Fél liter vízben kifőzzük a szegfűszeget és a fahéjat, majd leszűrjük. Cukorral, sóval ízesítjük, és a kimagozott, darabolt szilvát beletesszük, majd felforraljuk. A pudingport a tejjel simára keverjük, belefőzzük, tejszínnel dúsítjuk. Citromlével, kis rummal pikánsabbá tehetjük.

    Hűtve tálaljuk és tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fülöp Sándor 2 évvel ezelőtt
Menüben: 2013 51. hét
Trauninger Nikolett 3 évvel ezelőtt
bár nem volt itthon puncs ízű puding, így vaniliással csináltam, de így is nagyon finom lett. köszi.

Hasonló Receptek

Magazin