Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes fácánleves túrógombóccal

MME MME
120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 db fácán (gyöngyös vagy csirke is lehet)
  • 60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa)
  • 1 db zeller
  • 1 fej fokhagyma
  • 5 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • ízlés szerint só
  • bors
  • tárkony
  • lestyán
  • A túrógombóchoz:
  • 50 dkg túró
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • csipetnyi só

Elkészítés

Elkészítés: A feldarabolt fácánból jóízú levest főzünk a zöldségekkel és a fűszerekkel. Leszűrjük, a húst és a zöldséget gondosan visszatesszük a levesbe.

A túrógombóc hozzávalóit összedolgozzuk, és külön megfőzzük.

A levest tejszínes habarással sűrítjük, a
zöldfűszerekkel összeforraljuk, s a
túrógombócokkal, mint betéttel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss