Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes eperkrémleves

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • 1 kg eper
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2-5 ek cukor
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 rúd vanília
  • 1 db citrom (elhagyható)
  • 2-5 dl tejszín

Elkészítés

    1. Az epret megpucoljuk, megmossuk, majd hagyjuk lecsöpögni. Az olajon megpirítunk a cukrot, amíg aranybarna lesz, közben beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a vanília kikapart belsejét.
    2. Ha már szép aranybarna, beletesszük az epret, egy kevés citromlevet és a citrom felének lereszelt héját. Folyamatos keverés mellett kb. 15 percig főzzük, amíg a kiengedett leve felforr. 
    3. A levesből kivesszük a szegfűszeget, és egy botmixerrel pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk felforrni, majd további 5 perc főzés után levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Tejszínnel vagy tejszínhabbal meglocsolva fogyasztjuk.

      Hűsítő gyümölcslevesek >>> 

      Epres finomságok >>> 

      Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Vizet nem szükséges hozzátenni, elegendő az eper saját leve, így a leves igazán finom, krémes lesz. Keverés közben kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá cukrot és fűszereket.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gbalazs
Elfelejtettem beleírni, hogy mielőtt felöntjük tejszínnel, össze kell turmixolni! A szegfűszeggel óvatosan bánjunk, mert könnyen elveszi a gyümölcs zamatát.

Hasonló Receptek

Magazin